Don't Stop Believing

Don't Stop Believing

недеља, 23. новембар 2014.

Week 5 Seattle WA 17.11. - 23.11. 2014 PORTLAND








Portland je najveci grad u americkoj saveznoj drzavi Oregon. Broj stanovnika po popisu iz 2006 godine je 537.081. Drzava Oregon je poznata po velikim povrsinama pod sumama i generalno po bozanstvenoj prirodi. Portland je grad u kojem se vodi prilicno miran zivot bez stresa. Ja na zalost nisam stigla da obidjem sve znamenitosti posto je povod za posetu bio drugaciji, ali sigurna sam da ce biti prilike posto je grad jako bilzu Seattle-a (3 sata autom). Svakako, preporucicu destinacije koje vredi da obidjete ako budete u prilici. 

Najveca knjizara na svetu 
U centru grada nalazi se najveca prodavnica knjiga na svetu - POWELLS book store! U njoj mozete naci polovne i nove knjige, a radnja je toliko velika da vam je bukvalno potrebna mapa za lakse snalazenje. U knjizari postoji svaka knjiga koju mozete da zamislite tako da medju turistickom literaturom mozete naci cak i knjige o Srbiji. 







Kineski vrt
Nalazi se u kineskoj cetvrti i prostire se na 12 000 kvadratnih metara i predstavlja jednu od glavnih turistickih atrakcija. Sve sto se nalazi u ovom vrtu doneto je iz Kine. Postoji 9 paviljona oko jezera koji su napravljeni od drveta. Prilikom spajanja nisu korisceni ekseri vec su oni toliko precizno napravljeni da se medjusobno uklapaju. 



















U subotu smo celo po podne proveli setajuci po centru  uzivajuci u gradu ali i u predivnim obrocima.Obisli smo dosta radnji u kojima je home made proizvodnja. Inace Portland je poznat po rucnoj odnosno unikatnoj izradi stvari . 













Jos par slika koje su obelezile ovu nedelju :)

new baby


Night out with B.


Нема коментара:

Постави коментар