Don't Stop Believing

Don't Stop Believing

уторак, 5. август 2014.

Fitness Izazov DAN 9. + PROČITAJTE ZAŠTO JE VAŽNO ISTEZATI SE POSLE TRENINGA

Pozdrav! Pesma koja je obeležila moj današnji dan je Hutrs- wonderful life! Ostavite u komentaru koja je vaša omiljena pesma, možda se bas sutra nađe na mojoj playlisti! :)
Danas sam oborila svoj rekord što se tiče moje omiljene discipline - TRČANJA! Sagorela sam čak 1611kcal , 25km oko 3 sata! Tako da što je tiče vežbanja toliko od mene za danas, a što se tiče ishrane jela sam ceo dan voće i povrće da povratim energiju i hidriram svoj organizam! I nisam brojala kalorije :)
Danas sam trčala napolju. Ako ste u mogućnosti obavezno to iskoristite! Mnogo je zdravije, ima bolji efekat i što je najvažnije nije dosadno! Pošto ja imam sreće da živim u Sremskim Karlovcima, koristim svaki put da treniram napolju. Trčim po Stražilovu, kako ja to mojim prijateljima kažem 'Odoh u šumu'. Napravila sam i neke fotografije kako bih vam dočarala kako to izgleda!



Kada sam se vratila sa današnjeg putešestvija, istezala sam se oko 30minuta. Tome sam htela da posvetim pažnju u današnjem blogu. JAKO JE VAŽNO ISTEZATI SE POSLE SVAKOG TRENINGA A PROČITAJTE I ZAŠTO!

Nakon sportskih aktivnosti i upražnjavanja bilo kog vida treninga, ukoliko je vaše telo bilo izloženo prevelikom fizičkom naporu, može doći do pojave upale mišića.
Kako bi se verovatnoća pojave upale mišića smanjila na minimum ili čak potpuno uklonila, važne su vežbe istezanja.

Kada se rade vežbe istezanja?

Vežbe istezanja, najkorisnije je raditi neposredno nakon završenog treninga, ali i u toku samog treninga između obavljanja dve različite vežbe.
Vežbama istezanja, treba obuhvatiti mišić ili grupu mišića koji su u toku određene vežbe ili treninga bili izloženi naporu.

U čemu se ogleda važost vežbi istezanja?

Važnost vežbi istezanja, ogleda se najpre u sprečavanju verovatnoće da će se javiti upala mišića nakon treninga.
Takođe, ove vežbe na veoma uravnotežen način opuštaju mišiće nakon treninga i pripremaju ih za proces odmaranja do sledećeg angažovanja vežbama.
Vežbe istezanja deluju i kao prevencija bola u kičmi ili zglobovima, što se takođe može javiti kao problem nakon treninga.

Kako deluju vežbe istezanja?

Vežbe istezanja, deluju tako što istezanjem određenog mišića ili grupe mišića, razbijaju koncentraciju mlečne kiseline koja se nakon angažovanja mišića formira u njima. Onda kada mlečna kiselina, postane koncentrovana u mišićima, ona izaziva osećaj bola i upale, koja kada nastane može biti veoma neprijatna i uporna i trajati danima.Zato vežbe istezanja treba obavezno praktikovati nakon i za vreme treninga.

Šta je važno prilikom istezanja?

Prilikom istezanja, važno je da ne zaobiđete i ne izostavite nijedan mišić ili grupu mišića koje su bile angažovane nakon treninga.
Ukoliko se recimo samo jedan mišić nedovoljno istegne, upala koja nastane u njemu, može otežati rad i funkciju i drugih okolnih mišića.
Zato se istežite pažljivo i obraćajući pažnju posebno na svaki mišić.
Ako se ipak dogodi da nakon treninga imate nedostatak vremena i ne postižete da detaljno obavite vežbe istezanja, kao idealna trenutna zamena za njih može vam poslužiti hod ubrzanim tempom do kuće, a nakon hodanja, kod kuće obavezno nadoknadite vežbe istezanja!

Ja sam napravila neke fotografije da vam pokažem kako ja to radim. Više fotografija pogledajte na mojoj FACEBOOK stranici:
https://www.facebook.com/hranafitnessmodarazonoda












When you most feel like giving up is when you most need to be keeping on.


Facebook profil: https://www.facebook.com/marijana.hupik
Facebook page: https://www.facebook.com/hranafitnessmodarazonoda
Instagram: http://instagram.com/malahupikova
Mail: majahupik@yahoo.com




Poljubac, Marijana





Istezanje u rekreaciji najviše koristimo na kraju glavnog dela treninga. Statičnim istezanjem posle ...

Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/lepota/fitness/zasto-je-istezanje-vazno © Lepota i zdravlje
Istezanje u rekreaciji najviše koristimo na kraju glavnog dela treninga. Statičnim istezanjem posle ...

Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/lepota/fitness/zasto-je-istezanje-vazno © Lepota i Nakon sportskih aktivnosti i upražnjavanja bilo kog vida treninga, ukoliko je vaše telo bilo izloženo prevelikom fizičkom naporu, može doći do pojave upale mišića.
Istezanje u rekreaciji najviše koristimo na kraju glavnog dela treninga. Statičnim istezanjem posle ...

Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/lepota/fitness/zasto-je-istezanje-vazno © Lepota i zdravlje

2 коментара:

  1. Moja najomiljenija vezba za istezanje: stajati sa nogama rasirenim, previti se I visiti izmedju nogu. Malo levo, malo desno, pa opet u sredinu.

    ОдговориИзбриши