Don't Stop Believing

Don't Stop Believing

понедељак, 4. август 2014.

Fitness Izazov DAN 8 + Saznajte nešto više o PILATESU

Pozdrav! Izvolite link sa playlist-om odlične Chill muzike!

https://www.youtube.com/playlist?list=PLfVx6ukbrKIUMNe4LnY7-YRXC_W0m8ZUe
Ili jednostavno ukucajte na You Tube - PLAYLIST MAJESTIC CHILL :) 

Ja sam danas u ovakvom raspoloženju pošto sam bila na odličnom času pilatesa , a potom kada sam došla kući istezala sam se još 30 min baš uz ovu playlist-u.

Vežbanje: Cardio je danas bio 45min. Trčanje 30min + steper 15min ukupno 400kcal
Potom sam otišla na čas pilatesa u trajanju od 60min  to je oko 200kcal 

Ukupno: 600kcal

Ishrana:


Doručak: protein šejk + banana 224kcal










Ručak : 150g pilećeg belog mesa + 3 paradajza 344kcal

*Večera je ista jer kada pripremam meso uvek ga jedem u dva obroka.  344kcal









Užina: Lubenica 500g  150kcal


Ukupno: 1080kcal

Voda: 2L


Par reči o pilatesu! :)




Za razliku od mnogih drugih vrsta treninga, pilates uključuje čitavo telo, stavljajući akcenat na kontrolu, preciznost i koncentraciju uma i tela. Pokreti se ne izvode prebrzo, ni prekomerno, akcenat je na kvalitetu, a ne na kvantitetu. Trbušni mišići, donji deo leđa i zadnji deo ("powerhouse"), predstavljaju centar svih pokreta i omogućavaju ostatku tela da se slobodno pokreće. Insistiranje na stabilnosti ovog jezgra ojačava čitavo telo i osobi koja vežba omogućuju napredak. Pilates u veoma maloj meri opterećuje telo i to ga čini idealnim za prevenciju i oporavak od povreda. Njegovih šest principa-koncentracija, disanje, kontrola, centriranje, glatko kretanje i preciznost, pomažu telu da se efikasno pokreće bez prevelikog optrećenja. Ravnoteža između snage i fleksibilnosti predstavlja srž ovog zdravog, intenzivnog i simetričnog treninga za sve grupe mišića i kao rezultat daje vitkije, uravnoteženije i snažnije telo.
Pilates povezuje duh i telo. Naglašavajući značaj pravilnog disanja i držanja kičme I koncentrišući se na lagane, usporene pokrete, vi u stvari postajete svesni svoga tela - kako se ono oseća, gde je u prostoru I kako da kontrolišete njegove pokrete. Kvalitet pokreta se postiže uzastopnim ponavljanjem. Pravilno disanje je ključno i omogućava da izvedete pokrete s maksimalnom snagom i efikasnošću. Poslednje ali ne manje važno - sposobnost da pravilno dišete može umanjite stres! 
 
 
 
 
Facebook: https://www.facebook.com/marijana.hupik
Instagram: http://instagram.com/malahupikova
Mail: majahupik@yahoo.com
 
 
 
It's a slow process, but quitting won't speed it up!!!


Poljubac, Marijana
 

Нема коментара:

Постави коментар