Don't Stop Believing

Don't Stop Believing

уторак, 29. јул 2014.

FITNESS IZAZOV DAN 2.


               Dobar dan dobri ljudi! :) Kojom ste pesmom započeli današnji dan? Moj izbor za danas je John Legend - All of me! Iako je napolju oblačno i kišno to ne treba da vam pokvari raspoloženje! Ukoliko ste ipak neraspoloženi i nezadovoljni pravo je vreme da počnete da trenirate i zdravije se hranite! Redovno vežbanje pomaže da se rešimo depresije tako što smanjuje stres i pomaže da se rešimo negativne energije! A što se tiče pravilne ishrane mislim da i sami znate da ste VI ono što JEDETE i mislite. Pa ako niste zadovoljni sa sobom i svojim mislima,promenite se!
             Moj današnji dan počeo je fantastično. Počeću prvo sa treningom,pošto je to prvo što sam danas uradila (od 09-11am).

           Trening:

           Cardio: 60 min trčanja na traci ,danas malo sporiji tempo, 8.5km 550 kcal
           Vežbe: Iskoraci 3x12 (svaka noga po 12 ponavljanja) , nabačaj 3x12 , biceps i triceps (danas sa većom kilažom) 3x12 , 200 trbušnjaka ( radim 4 vrste po 50 ponavljanja).oko  150 kcal.
         Ukupno sagorelih kalorija: 700

  Ishrana:
         

       

Doručak: 1L vode (pre treninga) + 4 jabuke *male(posle treninga + 1/2 L vode) 220kcal
      



Ručak:  1/2 L vode + 3 barena jaja + 2 paradajza    297kcal

Večera :700g lubenice 210kcal   
Do spavanja ću popiti jos 1L vode !
*Danas slabije večeram i pijem dosta vode zato što ujutru idem da uradim test intolerancije na hranu! Super excited! :)
Užina: protein šejk + 1 banana + cimet +100ml vode (stavite sve u blender )  227kcal







Ukupno kalorija:954

Voda: 3L





***Evo nekoliko informacija koje želim da podelim sa vama:

Lubenica je jedna od najzdravijih namirnica. U lubenici ima vitamina C, A, vitamina grupe B (B1 i B6), kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa, cinka i bakra. Osvežavajuća svojstva lubenice potiču od jabučne i limunske kiseline. Pošto je uglavnom sačinjena od vode, lubenica je idealna niskokalorična namirnica. U 100g lubenice ima 30 kalorija, pa je odlična namirnica za one osobe koje žele da smršaju.
Pored toga što je bogata antioksidantima, aktivne supstance lubenice ublažavaju upalna stanja i sprečavaju nastanak astme, dijabetesa, arterioskleroze, karcinoma debelog creva i artritisa.
Jabuka nema veliku energetsku vrednost pa je pogodna za dijetalnu ishranu, ali je zato bogata mineralima, vitaminima i drugim korisnim sastojcima. Plod jabuke sadrži oko 85% vode, a 100 grama jabuke ima energetsku vrednost od oko 53 kilokalorija.
Plod jabuke sadrži mnoge korisne sastojke:
belančevine (u manjem obimu), biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B, vitamin C, gvožđe, eterična ulja,kalijum, kalcijum, karotin, magnezijum, minerale, natrijum, oligo elemente, organske kiseline, pektin ,proteine, sumpor, ugljene hidrate, fluor, flavonoide, fosfor, hlor, celulozu, šećer (fruktozu i glukozu)!

Banana - Nutricionistički gledano, to je veoma vredan plod. Sadrži puno vitamina i minerala, od kojih je dobro spomenuti fosfor, mangan, magnezijum, kalijum, vitamin A, B6, folnu kiselinu i vitamin C.

 Banana (100g):

Kalorija 89 
Ukupno masti 0.3g
Zasićene masti 0,1g
Holesterol 0mg
Natrijum 1mg
Ugljinihidrati  22.8g
Dijetalna vlakna 2.6g
Šećeri  12.2g
Proteini 1.1g
Kalcijum 5mg
Kalijum 358mg  


Banana može koristiti u lečenju sledećih bolesti i tegoba:
  • avitaminoza
  • akne
  • anemija
  • bolesti srca
  • bronhitis, prehlade i grip
  • gojaznost
  • gorušica
  • gubitak koncentracije
  • depresija
  • dijabetes
  • zatvor
  • impotencija
  • infarkt
  • jutarnja mučnina
  • jačanje imunološkog sistema
  • kašalj
  • mamurluk (frape od banane)
  • moždani udar,itd.
Zbog visokog sadržaja vitamina B, banane su pogodne za umirivanje nervnog sistema. One sadrže i dosta kalijuma , što može smanjiti rizik izlivanja krvi u mozak i balansa vode u organizmu. Banana pomaže kod visokog krvnog pritiska, poremećaja rada creva, alkoholizma, čira, hemoroida, kolitisa, lošeg varenja, reumatoidnog artritisa, srčanih smetnji i bolesti zavisnosti. Dobra je za creva, slezinu, stomak i organe za varenje.
Naučnici su ustanovili da 2 banane dnevno mogu smanjti visok krvni pritisak za 10% nedeljno.Pojedite bananu pre spavanja - ona pomaže kod nesanice, jer sadrži triptofan, supstancu koja podstiče proizvodnju serotonina u organizmu koji smiruje.


Turn wounds into wisdom. Turn pain into power. Turn fear into faith. Turn problems into blessings.

Facebook: https://www.facebook.com/marijana.hupik
Instagram: http://instagram.com/malahupikova

Poljubac, Marijana 

Нема коментара:

Постави коментар