Don't Stop Believing

Don't Stop Believing

среда, 30. јул 2014.

FITNESS IZAZOV DAN 3.

                 Pozdrav svima! Danas sam ustala u 6am i uradila test intolerancije na hranu. Rezultati će biti za 7 dana tako da ću vas obavestiti o svemu i naravno tako ću se i hraniti kako bih uradila i taj eksperiment. No, o tome kasnije :) Današnji dan započela sam pesmom Ellie Goulding-Burn. A ona upravo i oslikava moj današnji dan! 

             Trening: 
             Cardio - trčanje na traci 45min, 400kcal
             Vežbe: Odličnih sat vremena body pump-a (kažu da sagoreva oko 500kcal ali evo ja ću biti skromna i napisati za sebe 300kcal). Moram da naglasim da sam trenirala 2 sata bez odmora, sada vam je jasno zašto pesma opisuje moj današnji dan!

           Ukupno sagorenih kalorija : 700


         Ishrana: *vodu više neću pisati kod obroka,u prošlim postovima ste videli kada je         pijem!

Doručak: 2 banane + 3 jabuke 425kcal










Ručak: 2 jaja + 2 paradajza  219kcal







Užina: protein sejk čokolada 119kcal
Večera: lubenica 1kg 300kcal 
Sveža je i nisam mogla da odolim,a lepo zasiti tako da mi ne treba ništa više za večeru!



Voda: 2L

Ukupno kalorija - 1063

Evo opet malo podataka o hrani:

Protein šejk - sredinom jutra i popodneva je odličan način za kontrolu kalorija i održavanje visokog nivoa energije. Koristi od proteina su brojne, sagorevaju kalorije, blokiraju želju za jelom, služe kao podrška imunitetu i povećavaju energiju. Zato je uobičajena praksa da se proteinski šejk konzumira posle vežbanja - ovo je najbolji korak koji možete preduzeti da zaštitite svoje teško stečene mišiće.Većina devojaka se plaši konzumacije proteina, jer misle da će dobiti mišićnu masu. Ukoliko redovno trenirate preporučuje se i u toku dana jedna doza proteina koja će vam zameniti obrok kao i nakon treninga i na taj način vaše telo će gubiti masti i izgledaćete zategnutije, što nikako ne znači mišićavije i manje ženstveno!

Jaja - Najnovija istraživanja ukazuju da konzumacija jaja ima pozitivan učinak na metabolički sindrom i sitost.Jaja pozitivno utiču na metabolizam HDL holesterola (dobrog holesterola) kod žena i muškaraca sa metaboličkim sindromom.Stručnjaci navode da proteinski doručak koji sadrži oko 35 grama proteina iz jaja , produžava sitost i smanjuje verovatnoću uzimanja grickalica kasnije tokom dana i to naročito onih zasićenih mastima.Istraživanja sprovedena u poslednjih 40 godina dokazuju da zdrave odrasle osobe mogu jesti jaja bez straha da će im to povećati rizik od bolesti srca.Analize pokazuju i da jaja imaju 14 odsto manje holesterola (185 mg) nego što je ranije izmereno. Lekari takodje navode da će se holesterol u krvi više povećati ako se konzumiraju zasićene masti kojih, kako je utvrdjeno, u jajima ima malo.

Paradajz -  Zbog svoje energetske, hranljive i lekovite vrednosti postao je omiljena salata, hrana i preliv. Danas čini osnovu mediteranske kuhinje, jer se odlično slaže sa brojnim jelima sa testeninom, pirinčem, sirevima, jajima, mesom i ribom. Njegova crvena boja potiče od likopena koji je karotenoid sa posebnim antioksidansnim svojstvima. Bori se protiv slobodnih radikala štiteći kožu, zbog čega je za vreme sunčanja poželjno jesti što više ovog povrća.Paradajz je bogat i belančevinama, beta- karotenom, biljnim mastima, vitaminima A, B, C, D, K, a od minerala gvožđem, kalijumom, kalcijumom, magnezijumom, natrijumom, fosforom. U zavidnim količinama sadrži i lutein, mineralne soli, kofeinsku, hlorogensku i ferulinsku kiselinu, flavonoide, kao i brojne druge korisne sastojke. U manjim količinama sadrži i retke minerale bakar, mangan, bor i kobalt.Kao niskokalorijska namirnica odlično se uklapa u dijetalni jelovnik za one koji žele da smršaju, a preporučuje se i za jačanje odbrambenog sistema organizma. Zapravo, paradajz sadrži dosta lekovitih materija zahvaljujući kojima i ima antioksidansno i antiseptično dejstvo, dobar je čistač organizma i diuretik. Pokazao je delotvornost i u lečenju čireva, bubuljica, kao i pojedinih kožnih oboljenja.Osim toga, povoljno deluje protiv alergija, anemija, artritisa, astme, bolesti srca i krvnih sudova.



Facebook: https://www.facebook.com/marijana.hupik
Instagram: http://instagram.com/malahupikova
Mail: majahupik@yahoo.com


To become a bigger person, walk into a bigger vision.


Poljubac, Marijana 

Нема коментара:

Постави коментар