Don't Stop Believing

Don't Stop Believing

четвртак, 31. јул 2014.

Par saveta kako da se hranite na godišnjem odmoru!

                 

                       Kada odete na godišnji odmor osećate se slobodno i dopuštate sebi da se budite kada hoćete, da radite šta hoćete i naravno da JEDETE šta želite. Vi zapravo uopšte ne razmišljate da je vaše telo naviklo na jedan tempo života i onda kada to naglo promenite ono doživi stres i zato vam se desi da se kući vratite sa par kilograma više,a vaše telo se zapravo nije odmorilo. Zapravo ne biste trebali da brinete o gubitku kilograma na godišnjem odmoru već treba da brinete o dobijanju na kilaži! Evo par saveta kako da držite sve pod kontrolom, a da ipak uživate u vašem godišnjem odmoru!

1. Nemojte se prejedati. Ukoliko ste otputovali u neku zemlju i želite da probate njihove specijalitete - slobodno! Samo budite umereni - limitirajte sebe! Nije hrana jedini razlog vaše posete niti je to vaš poslednji obrok!

2.Birajte hranu koju jedete. Na primer umesto slatkiša odaberite voće. Umesto testenine uzmite pirinač ili krompir. Ili posle ručka preskočite desert , pa se uveče počastite dobrim koktelom! :)

3.Uvek nosite sa sobom hranu! Mene često prijatelji i poznanici kritikuju zato što nosim velike torbe,ali verujte mi kada pregladnite hrana koju ste spakovali vam jako dobro dođe dok ne stignete kući i pripremite obrok! Zapamtite : Fruit is the fast food!

4.Kontola porcije - birajte posuđe iz koga jedete! Čuli ste puno puta izraz 'Oči su mi gladne'. Jedite iz manjih tanjira i ne dosipajte hranu! Čak pokušajte da uvek ostavite nešto u tanjiru :)

5.Ne preskačite vežbanje! Ne dozvolite sebi da se ulenjite! Gledajte da ste svaki dan aktivni i na godišnjem odmoru. Neka to bude nešto što vam najviše prija. Nije važno da li je to šetnja,plivanje,trčanje ili igranje sa decom..bitno je da ste aktivni!

6.Ne slušajte druge ljude! Radite šta vam prija. Ljudi će uvek biti tu da osuđuju, ali vi budite dovoljno zreli i pametni da to ignorišete! Svi smo mi različiti i imamo drugačije potrebe,živote i navike i to treba poštovati. To što ste drugačiji nije ništa strašno i zapravo niko od nas ne treba da bude u šablonu. Sledeći put kada krenete da osudjujete nekoga dobro razmislite!


Pogledajte moje slike sa putovanja!

*Već sam naglasila da sve tekstove koje pišem i koje ću pisati su na osnovu ličnog iskustva!










Facebook: https://www.facebook.com/marijana.hupik
Instagram: http://instagram.com/malahupikova
Mail: majahupik@yahoo.com


Only good choices are free, bad ones always come with a cost!



Poljubac, Marijana


Нема коментара:

Постави коментар