Don't Stop Believing

Don't Stop Believing

недеља, 17. август 2014.

Fitness izazov dan 20. + Odgovori na najčešće postavljena pitanja

Pozdrav, dobro došli u pred poslednji dan fitness izazova! U današnjem blogu pokušaću da odgovorima na najčešće postavljena pitanja u vezi fitness-a. Ukoliko vas zanima nešto što nisam navela u post-u , pitajte u komentaru!
Ali za početak izveštaj mog današnjeg dana :)

Vežbanje: 45min trčanja na traci oko 400kcal + joga čas (ko još nije probao jogu obavezno neka to učini)! :)


Ishrana:

Doručak: voćni šejk oko 400kcal











Ručak: Egg salad 250kcal











Večera: Lagana salata oko 250kcal









Užina: Jabuka 75kcal

Ukupno: 975kcal

Voda 2L







Najčešće postavljena pitanja:

  1. Da li je moguće raditi masu i definiciju u isto vreme? Ne.Da bi telo trošilo masti mora biti u kalorijskom deficitu , a da bi raslo mora biti u suficitu.Znači-nije moguće u isto vreme imati smanjen i povećan kalorijski unos.
  2. Da li moramo ići u teretanu da bismo izgradili mišiće ili skinuli salo? Ne morate. Kod kuće , sa sopstvenom težinom ili sa jako malo rekvizita možete odraditi odličan trening,a trčanje i vožnja bicikla su čak i zdraviji i zanimljiviji napolju. Ali ja uvek ljude savetujem da krenu u fitness centar, zbog motivacije i vežbačke atmosfere.
  3. Da li morate uzimati suplementaciju? Ukoliko ste rekreativac ne morate. Suplementacija služi za oporavak mišića.
  4. Koliko puta nedeljno bi trebali trenirati? Trebali biste trenirati najmanje 3 puta nedeljno,maximalno 6. Zapamtite da je i odmor deo treninga!
  5. Da li će mi noge ojačati ako stalno trčim i da li ću se ugojiti ako dižem tegove?Telo će vam svakako ojačati,ali vam mišići neće narasti,pogotovo ne devojkama. Mafini goje,tegovi ne :)
  6. Kolika bi trebala biti pauza između serija? To sve zavisi od vas i kakav trening radite. Po nekom pravilu to je 30-60 sekundi.
  7. Koliko su bitni san i odmor? San i odmor bitni su kao i naporno vežbanje. Spavajte 8 sati dnevno kako bi se vaše telo potpuno odmorilo i kako bi bilo spremno za naredni trening!
  8. Šta da jedem kada sam na poslu? Morate naučiti da birate kvalitetniju hranu. Moj savet vam je da spakujete voće,njega možete da jedete u neograničenim količinama. Takođe jedna od opcija je da pripremite obrok za naredni dan pred spavanje. Možete jesti svo sirovo koštuničavo voće,kao i pirinčane galete sa jogurtom. Bitno je da ne izađete iz kuće da niste poneli nešto hrane i flašicu vode. Izvacite TESTO , ŠEĆER I GAZIRANE SOKOVE i zamenite ih zdravijim namirnicama. Zapamtite- fruit is fast food!
  9. Ako ne jedete meso odakle nadoknađujete proteine?
    Biljni proteini sadrže mnoge aminokiseline, ali nijedan biljni izvor ne sadrži sve esencijalne amino kiseline u potpunosti. Potrebno je da kombinujete proteine biljnog porekla da bi ste uneli sve amino kiseline koje su vašem telu neophodne.
    Prednost koje imaju biljni izvori proteina je u tome da nisu u spoju sa zasićenim mastima i holesterolom, da ne sadrže metaboličke ostatke iz tela životinja kao ni hemijske ostatke tretmana kojima su podvrgavane životinje a kasnije i njihovo meso.
    Biljni proteini imaju nizak sadržaj masti a visok sadržaj vlakana, vitamina i minerala.Proteini biljnog porekla sadrže fitohemikalije koje doprinose zdravlju i prevenciji bolesti.Voće i povrće ima savršenu proporciju proteina,masti i UH (10 10 80). Pogledajte tabelu:






Facebook profil: https://www.facebook.com/marijana.hupik

Facebook page: https://www.facebook.com/hranafitnessmodarazonoda    

 Instagram: http://instagram.com/malahupikova

 Mail: majahupik@yahoo.com





Poljubac, Marijana :)


Нема коментара:

Постави коментар